Paleo en zwangerschap?

Je bent zwanger, maar bent wel een fanatieke volger van het Paleo dieet… Maakt het uit? In dit artikel een kort antwoord op die vraag.

Paleo dieet

De Paleo levensstijl brengt ons vele eeuwen terug, naar de oorsprong van de mensheid. Men at toen, zoals we dat noemen, Paleo. Dat betekent heel natuurlijke voeding. Denk aan groenten, fruit, bessen en veel vlees en vis. Wat men vond en jaagde, at men op.

Het Paleo dieet gaat uit van die levensstijl en mensen die nu Paleo volgen, proberen weer net als in de oertijd te eten.

Zwangerschap en Paleo

Je bent zwanger. Het mag je kindje natuurlijk aan niks ontbreken. Het is dan ook goed om langs te gaan bij de dokter. Deze kan je vertellen of het Paleo dieet zoals jij dat volgt raadzaam is voor je baby en de gezondheid ervan. Wil je Paleo blijven eten? Bedenk je dan wel goed dat je verantwoordelijk bent voor de baby in je buik. Op zich is er met Paleo niks mis, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat je kinderen belangrijke vitaminen mist. Daarom zul je op zoek moeten gaan naar vervangende producten of pillen om toch aan die vitaminen te komen.

Zwanger in de oertijd

Wat betreft de basis moet je maar zo denken: in de oertijd werden vrouwen net zo goed zwanger, aten zij alleen maar Paleo en baarden zij ook kinderen. Echter, besef wel dat we nu een stuk moderner zijn en dat we met de technieken van nu veel meer kunnen dan vroeger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *